Da Stein Andreas Mortensen opplevde å bli permittert, erfarte han at det var godt å være i et bemanningsnettverk.

I oktober opplevde Stein Andreas det mange har opplevd det siste året – å bli permittert. I februar startet han i langtids vikariat som IT Teknisk Konsulent hos Berg-Hansen Reisebureau, formidlet av Reflekt.

– Da så jeg verdien av å være en del av et nettverk og et bemanningsbyrå, forteller han.

Gikk IT-veien

Mjøndølingen Stein Andreas startet utdannelsen ved design- og håndverk-linjen ved Åssiden videregående skole i Drammen. Deretter ble det IKT-servicefag, også ved Åssiden.

– Etter dette fikk jeg lærlingplass i Utdanningsdirektoratet. Her jobbet jeg blant annet med support for ansatte, drift av Windows-server og nettverksutstyr, forteller IT-mannen.

De senere årene har Stein Andreas vært i sving i Nydalen med 3. linje drift hos IT-selskapet Marcello. Her har han jobbet med Citrix, prosjektvirksomhet og drifting av servere, bl.a Windows.

Tatt godt vare på av Reflekt

Historikken hos Reflekt startet for noen år siden.

– Jeg ble tipset av flere kolleger om å legge inn CVen min hos KA-ansvarlig Heidi Harley, som de skrøt veldig av. Og Heidi ga et godt inntrykk. Etter vi fikk kontakt har hun tatt godt vare på meg og fulgt meg jevnlig opp over lengre tid. Da jeg ble ledig på markedet på slutten av fjoråret var veien derfor kort via Reflekt til stillingen som IT Teknisk Konsulent hos Berg-Hansen. Her har jeg store forventninger til å ta i bruk mye jeg kan og samtidig lære mye nytt, forteller Stein Andreas forventningsfullt.

Det er rift om god IT-kompetanse for tiden. Hvorfor valgte du Berg-Hansen?

– I jobbintervjuet møtte jeg sjefen min Jan og én til fra avdelingen, og det var et veldig hyggelig møte. Det betyr mye for meg å jobbe på en hyggelig arbeidsplass, så da ble valget ganske enkelt.

Berg-Hansen er et reisebyrå. Hvordan er det med reiselysten din?

– Den er stor. Jeg har reist mye, blant annet til Thailand, Bulgaria og Albania. De store reisedrømmene er Japan og å kjøre USA på tvers hadde vært gøy. På fritiden ellers blir det dataspilling via Discord, sykling og treningssenter nå på vinteren, forteller Stein Andreas.

Berg-Hansen er Norges største og eldste

Berg-Hansen Reisebureau har historie tilbake til 1875 og er med det Norges eldste og største reisebyrå. De er 400 ansatte fordelt på kontorer over hele landet, og leverer alle typer reisetjenester – eksempelvis jobbreiser, gruppereiser, møter, konferanser, arrangementer, feriereiser, cruise, hotell, fly, tog og leiebil. Berg-Hansen er eid av norske Aircontact Group AS, som i tillegg driver med tjenester innenfor flymegling, flyfrakt, marin-, IT- og bioteknologi.

Er du på jakt etter en ny, spennende IT-stilling?

Vi har en rekke ledige stillinger. Ta kontakt med oss i skjemaet under eller se oversikt over våre ledige stillinger her.