Marianne Nordenborg har vært kunde av Smart/Reflekt siden 2004, og i halvannet år testet hun også tilværelsen som kandidat.

Marianne Nordenborg i Tanzania.

– Det var en deilig tid som kandidat i bemanningsbyrå. Stor frihet og fleksibilitet. Blant annet kunne jeg dra på fine reiser utenom høysesong.


Dette forteller Marianne Nordenborg. Nå jobber hun som avdelingsleder ved Lyngbøtunet bo- og servicesenter i Bergen, og hele sitt voksne liv har hun viet til helsevesenet. Hun studerte til 1991, jobbet ved sykehus og gikk over til eldreomsorg i 2003. Hun har jobbet som leder siden 1999, og i forbindelse med bemanningsbehov ble Marianne kjent med Reflekts Katharine Gude, den gang i Bergen Helsevikar – etter hvert Smart Bemanning.


– Jeg har vært i kontakt med flere byråer, men relasjonen til Katharines byråer har vært sterk hele veien. Det handler om å få levert det vi trenger av bemanning med god kvalitet og til riktig tid, forteller hun.

Marianne Nordenborg

Trengte et avbrekk – reiste mye

Etter mange år i tro tjeneste, de fleste av dem som leder, følte Marianne for et avbrekk våren 2018.

– Jeg ble litt sliten, trengte å lade batteriene, ønsket å gjøre noe annet og ønsket å se helsesektoren fra andre kanter, ikke bare som leder. Løsningen ble en innvilget permisjon og å ta oppdrag gjennom Smart Bemanning (nå Reflekt). Og det ble et og et halvt fantastiske år! Jeg kunne jobbe veldig fleksibelt, sto på hardt i perioder – og så kunne jeg pleie min store lidenskap: reising!


Marianne kunne reise utenom sesong og besøkte blant annet Latin-Amerika, Zanzibar, Wien, Albania og Kroatia.


– Jobbmessig ble det også en suksess. Jeg traff så mange fine kolleger og opplevde mye positivt. Det ble ett år knyttet til Vistestølen sykehjem i Randaberg kommune og flere institusjoner i Oslo, særlig Ellingsrudhjemmet. Jeg trivdes veldig godt i min frie og fleksible tilværelse, og det var mer enn nok av oppdrag, men til slutt ble det ankomsten til mitt første barnebarn som trakk meg tilbake til Bergen og jobb i fastere former igjen.

Byråene er viktige

Hva tenker du om bemanningsbyråenes rolle?

– I utgangspunktet skulle vi nok ønske å rekruttere alt selv, men det er ikke enkelt. Jeg tror dessverre at eldreomsorgen i mange kommuner er taperen når det kommer til sykepleierrekruttering. Ved å jobbe i bemanningsbyrå kan den enkelte velge. Da kan de jobbe både i eldreomsorgen og på sykehus. Derfor er bemanningsbyråene så viktige. Vi hadde rett og slett ikke klart oss uten. Og sett fra kandidat-siden er byrå-løsningene altså en fantastisk mulighet til å kombinere fleksibilitet, frihet, utvikling og opplevelser på nye steder – både i jobb og på fritiden. En fin inngang til arbeidslivet før en eventuelt slår seg til ro – eller om en trenger en time-out slik jeg gjorde, avslutter Marianne Nordenborg – en veldig godt fornøyd Reflekt-kunde og -medarbeider.

Drømmer du om å kombinere jobb og reise? Eller rett og slette bestemme selv hvor mye og når du skal jobbe?

Vi har behov for sykepleiere og helsearbeidere i store deler av landet.