For utenlandske medarbeidere

Behovet for helsepersonell i Norge har aldri vært større, og vi ønsker utenlandske medarbeidere hjertelig velkommen til oss! Her deler vi litt informasjon som kan være nyttig, spesielt for dere som kommer for første gang. Hos oss i Reflekt Helse får du din egen rådgiver som kan hjelpe deg gjennom hele prosessen. I Reflekt Helse har vi flere flerspråklige rådgivere som står klare for å ta imot våre nye medarbeidere.

Søk norsk autorisasjon
For å kunne jobbe som helsepersonell i Norge er det krav om godkjent norsk autorisasjon. Søknaden sendes inn digitalt til helsedirektoratet her.

Svartid på søknaden varierer fra 2 til 4 måneder.

Personer som av ulike grunner ikke har mottatt sitt D-nummer enda, kan fremdeles søke norsk autorisasjon ved å bruke en alternativ innlogging. Dette valget vil du få underveis i din elektroniske søknad.

Saksbehandlingsgebyret for å søke norsk autorisasjon er 1665 NOK. Dette er et engangsgebyr, og du betaler gebyret via din nettbank underveis i søknaden.

Søk norsk skattekort
Alle som arbeider i Norge, må søke norsk skattekort. Uten norsk skattekort vil man bli trukket 50 % i skatt på lønn frem til skattekortet er ordnet.

Les mer om hvordan du kan søke skattekort her.

Har du aldri jobbet i Norge tidligere, må du møte opp på et Skattekontor i Norge for ID-kontroll. Finn ditt nærmeste skattekontor her.

Du søker norsk D-nummer samtidig som du søker norsk skattekort. D- nummer er ditt midlertidige norske identitetsnummer.

Politiattest
Alle som jobber som helsepersonell i Norge må ha gyldig norsk politiattest.  Din rådgiver vil sende deg formål for å søke om politiattest. Dersom du ikke har jobbet i Norge tidligere, må du ordne med politiattest i ditt hjemland, etter lokale bestemmelser. Denne vil være gyldig de 3 første månedene, men etter det må det søkes om norsk politiattest.

MRSA og tuberkolose
Du får tilsendt “Egenerklæring MRSA/Tuberkulose” som besvares i god tid før ditt oppdrag starter. Din rådgiver vil informere deg dersom det er behov for screening.

Utenlandsk bankkonto og telefonnummer
Dersom du ikke har norsk bankkonto eller norsk telefonnummer, bruker vi ditt utenlandske til du får ordnet med det. Vi anbefaler på det sterkeste at du ordner med både norsk bankkonto og telefonnummer så lenge du er i oppdrag i Norge.

Tjenestebevis og arbeidsattester
For å regne ut riktig ansiennitet er det viktig at du sender inn dine tjenestebevis eller arbeidsattester fra tidligere arbeidsgivere. I noen tilfeller vil utenlandske tjenestebevis ikke godkjennes, men dette vil din rådgiver informere deg om.

Ta gjerne kontakt med oss på telefon eller epost for mer informasjon.