Vår rådgiver Elise er ansatt på avd. Oppvekst i Bergen, men har i tillegg jobbet tett på Reflekt Helse. Når vi blir oppmerksomme på en sykepleier eller pleieassistent som har erfaring med barn, tar vi kontakt med Elise for å se gjennom bakgrunnen sammen. På den måten finner vi frem til gode kandidater slik at barn med spesielle behov får en trygg oppstart og ekstra hjelp i barnehagen.

– Det nærmer seg barnehageoppstart og vi merker allerede at behovet er i ferd med å øke. Det er flere bestillinger nå enn tidligere i sommer, forteller Vatle.

Elin Vatne

– Vi er alltid på utkikk etter helsepersonell som har erfaring med å jobbe med barn. Mange av kundene våre synes det er utfordrende å finne gode kandidater da det er innenfor en helt annen bransje enn den de kjenner til selv.

Elise Vatne, Reflekt avd. Oppvekst.

– Det er en stor fordel at vi har Reflekt Helse i ryggen, som kan hjelpe oss med å finne disse helt spesielle ressursene, forklarer Elise.

Vedtak om assistent i barnehage

Elise er selv utdannet barnehagelærer og opplever at bakgrunnen er uvurderlig i hverdagen som rådgiver hos Reflekt.

– Gangen i prosessen er gjerne at en av våre styrere tar kontakt og forteller at et eller flere av barna i barnehagen har fått fattet vedtak om støtte til assistent. Det blir ofte lettet når vi har flere kandidater tilgjengelig for intervju, og jeg har rekruttert flere flinke assistenter i sommer. Det er viktig at kjemien stemmer for at alle skal bli fornøyde.

– Meningsfull jobb

Stine Isaksen Husøy er en av de med helsefaglig bakgrunn som har valgt å jobbe i barnehage. Hun er vernepleier og har kompetanse, både pedagogisk, sosialt og medisinsk. I barnehagen bruker hun utdanningen til å bistå barn med en eller flere diagnoser og behov for hjelp i hverdagen.

– Da jeg var ferdig utdannet visste jeg at jeg ville jobbe med barn. Det var litt tilfeldig at det ble barnehage, men jeg angrer ikke! Her må jeg håndtere mange prosedyrer og situasjoner, og har et stort ansvar. Jeg får gleden av å komme tett på både barnet og pårørende, og det føles meningsfullt å kunne tilrettelegge for at barn med sammensatte behov kan få et godt barnehagetilbud. I tillegg får jeg mye faglig påfyll via bl.a. webinarer og samarbeid med eksterne instanser som fysio, ergo, spes.ped. m.m.

Har du behov for helsepersonell i din barnehage?

Ta kontakt med Elise Vatle i Reflekt Oppvekst på e-post: elise.vatle@reflekt.no