I løpet av de siste månedene har vi tatt noen korte, men allikevel store steg over til våre gode naboer. Vi etablerer Reflekt Bemanning i Sverige, og Robert Lundblad er ansatt som Country Manager.

– Det har lenge vært vanlig for svensk helsepersonell å jobbe i Norge, og visa versa. Det at vi nå kan jobbe sammen om å tilby oppdrag på begge sider av grensene skaper gode utviklingsmuligheter og konkurransefordeler, forteller Robert.

Vi tok en prat for å bli bedre kjent med både han og planene for Reflekt Bemanning i Sverige fremover.

Robert bor i Stockholm sammen med sin 13 år gamle datter. Han setter hverdagseventyrene høyt når han ikke jobber, og elsker blant annet reising og foto. Vår nye Country Manager har tidligere erfaring med ledelse og bedriftsutvikling hos en av de største aktørene innenfor helsebemanningsbransjen i Sverige. Visjonen for nyoppstartede Reflekt Bemanning i nabolandet er å være en nytenkende aktør, som etter hvert etablerer seg som en av de største i markedet.

– Til å begynne med er det fullt fokus på helsebemanning, men jeg har alltid øynene åpne for andre utviklingsmuligheter.

Robert Lundblad, Country Manager i Reflekt Bemanning i Sverige.

Større krav

Det svenske arbeidsmarkedet innen helsebemanning har modnet de siste årene.

– Vi har kommet til et punkt hvor de fleste som arbeider innenfor helse har god forståelse for hva bemanningsbransjen har å tilby og kravene har derfor blitt strengere, både fra kunder og ansatte. Dette har gjort det enda viktigere å fokusere på kvalitet fremfor kvantitet, noe som skaper muligheter for seriøse aktører til å ta markedsandeler. Så det gleder jeg meg til.

Så langt i prosessen med etablering i Sverige har Robert jobbet mest med å få opp ulike systemer, leverandører og skape forutsetninger for en kvalitativ og framgangsrik rekruttering. Nå nærmer det seg salgsstart og med det vil det bli fokus på kvalitetssikring av alle prosesser for å skape forutsetninger for vekst.

– Vi ser for oss å ansatte konsulentledere og komme i gang med rekruttering så fort som mulig, og gleder oss veldig til å sette Reflekt Bemanning på kartet i Sverige, forteller Robert entusiastisk. 2022 blir et spennende år!